22. december….. Julefreden kan her på matriklen så småt begynde at sænke sig.
Vi “to gamle” er alene hjemme, og lader op til at fejre Cathrine senere på dagen.
Før i tiden, var dette her en travl dag med mange gæster, mad, “store bytte-dag” mv. Nu skal jeg blot lave lagkagen, og det er såmænd også dejligt.
‘
Det skal dog ikke handle om lagkager i dag, men om geniale ostehapsere.
Genilale fordi de både kan bruges som snack og som tilbehør til osteanretningen. Dejen kan laves i forvejen og fryses rå, og hvis de er færdigbagte kan de blot gemmes i en tæt kagedåse. Jo disse her er ikke mindre end geniale.
Geniale Ostehapsere
125 g hvedemel
125 g smør
125 g revet mild ost
1/4 tsk paprika
1 tsk kommen
1 tsk birkes
1/4 tsk salt
Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse.
Tilsæt revet ost, paprika, kommen, birkes, salt og ælt dejen godt sammen.
Lad dejen ligge koldt en time
Rul dejen ud på et melet bord og skær den i stænger med en klejnespore.
Derefter skæres stængerne i snitter på skrå (2x10) cm og lægges på en plade med bagepapir.
Bages næstøverst i en forvarmet ovn ved 200oC i 8-10 minutter og afkøles på rist.
God 22. decemeber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar