torsdag den 20. december 2012

20. December

 

I dag er det dagen før dagen før dagen, og det er ikke juleaften, jeg mener.

Vi har nemlig lige en fødselsdag, der skal klares først. Det er vores ældste datter Cathrine, fylder år den 22. december, og som traditionen byder skal der en lagkage til……INGEN FØDSELSDAG UDEN LAGKAGE!!!

 

I år er hun gået tilbage til en “god gammel klassiker”…nemlig Rutebil-lagkagen, og hvis den skal blive god og svampet er det det i dag bundende skal bages, så den kan blive lagt sammen i morgen.

Derfor er dagens opskrift

 

Chokolade-lagkagebunde  fra Amo – med et pift!

(3 tynde eller en tyk, der kan deles)

 

150 g blødt smør eller margarine

150 g sukker

3 æg

130 g hvedemel

C30 g kakaopulver

1 tsk bagepulver

75-100 g hakket chokolade

 

Rør fedtstof og sukker let og luftigt. Rør æggene i ét ad gangen.

 

Bland mel, kakaopulver og bagepulver sammen og vend det i massen sammen med den hakkede chokolade.

 

Kom dejen i smurte lagkageforme eller i en smurt springform.

 

Forvarm ovnen til 220oC (varmluft 200oC), og bag de tynde bunde ca 7-10 minutter, og den tykke bund ca 15-25.

 

Bundene er færdigbagt, når der ikke hænger noget ved en tandstik.

De tages ud, og får lov til at “sætte sig”  nogle få minutter. inden de tages ud af formen.

 

Hvis det er den tykke bund, der bages, deles den ved at lave 2 riller i bunden, der hvor den skal deles.

Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt om bunden. Søg for at tråden kommer ind i en af rillerne.

Kryds tråden foran og træk til, og så er lagkagebunden delt i 2.

Gentag med sytråden i den anden rille og VUPTI! du har 3 lagkagebunde.

HouseCandy

GOD 20. December

Ingen kommentarer:

Send en kommentar