mandag den 17. december 2012

17. December

 

Mørk og våd mandag morgen. Ikke helt lagt ned, som i går, men bestem heller ikke på toppen. TUSIND TAK TIL DITTE, der på glimrende vis tog over i går.

Der er vist kun én ting at sige om omgangssyge og maveonde…. Godt det kom før jul, og så håbe på jeg ikke har smittet andre end min kære Gemal, der klagede sin nød allerede i går også. Så vi var da det “perfekte” par i den retning.

 

Nok om sygdom. Julen melder snart sit komme, og dagens opskrift er super, hvis man vil være på forkant og ha’ lavet lagkagen i forvejen. Her foreskriver opskriften nemlig, at den SKAL en tur i fryseren inden servering.

Opskriften har jeg fået af min søster Ilse, så derfor hedder kagen herhjemme:

 

Søster Ilses Daimlagkage

 

250 g sukker

3 æg

125 g mel

1 tsk bagepulver

1 tsk vanillesukker

Hakkede nødder

 

Fyld

1/4 piskefløde

1 dobbelt Daim.

 

Sukker og æg piskes godt.

 

Mel, bagepulver og vanillesukker sigtes sammen og vendes i æggemassen.

 

Dejen fordeles i 2 smurte springforme eller lagkageforme, drysses med hakkede nødder og bages ved 190oC i ca 25 minutter.

 

Når bundene er afkølede lægges de sammen med flødeskum af en 1/4 fløde blandet med 1 pakke dobbelt daim der er hakket i små stykker.

 

Lagkagen SKAL FRYSES inden servering.

Optøs ved stuetemperatur ca. 3 timer før servering.

 

024

 

God 17. decemeber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar