Nu hvor sneen ligger som en tung dyne over landskabet er der ikke noget der er mere hyggeligt, end at sidde inden for i varmen og spise nybagt hjemmebag.
Allerbedst er det, når vi nu også er i december, at bage et brød der smager af jul. og det gør et Vørterbrød.
Et Vørterbrød er et svensk krydderbrød og der breder sig en himmelsk duft af hvidtøl, anis og nellike, når vi bager det.
Man kan skifte anis og nellike ud med ingefær og hakket pomeranskal, men det har jeg aldrig prøvet.
Vørterbrød – Svensk krydderbrød 2 stk.
50 g gær
½ dl lunkent vand
25 g smør
3 spsk sirup
33 cl hvidtøl (1 flaske)
350 g sigtemel
2 tsk salt
1 tsk stødt nellike
1 tsk stødt anis
175 g rosiner
ca 250 g hvedemel
Smuldrer gæren i dejfadet. Hæld ½ dl lunkent vand ud over og rør gæren glat.
smelt smørret og tilsæt sirup og hvidtøl. Lad det blive håndvarmt og hæld det i dejfadet.
Bland sigtemel, salt, nelliker, anis og rosiner og kom det i dejen med det meste af hvedemelet.
Rør dejen godt og lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse.
Ælt dejen let igennem, del den i 2 portioner, der formes til aflange brød og sættes på¨en pade med bagepapir.
Efterhæver til dobbelt størrelse og pensles med vand.
Bages på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 200oC i ca 35 minutter.
Afkøles på rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar