onsdag den 14. marts 2012

Super Rugbrød 2 stk.

Torsdag 014

700 g. groft rugmel

400 g. hvedemel

100 g. fuldkornshvedemel

100 g. solsikkekerner

50g. hørfrø

50g. knækkede rugkerner

50g. gær eller et brev tørgær.

3spk. salt.

1 l. kærnemælk

1fl. hvidtøl

1 dl sirup

1 smule æblecidereddike

evt. kulør (hvis man vil have brødet lidt mørkere)

  • Vej alle tørre ingrediensser op og bland dem godt.
  • (Hvis du bruger tørgær, tilsættes det sammen med de tørre ingrediensser.)
  • Tilsæt nu kærnemælk, hvidtøl, gær rørt op i en smule vand, sirup, æblecidereddike og evt. kulør.
  • Rør GODT OG GRUNDIGT!
  • Dæk skålen med en plastfilm og lad det hæve 2-3 timer.
  • Fordel dejen i 2 forme, glat dejen og lad det hæve igen til dejen næsten når kanten.
  • Prik brødene dybt med en strikkepind.
  • Bages ved ca. 175 grader på nederste rille i ca. 2 timer.
  • Tag dem ud af formen og dæk dem med 1 fugtigt viskestykke.
  • Er nemmest at skære dagen efter ;o)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar