700 g. groft rugmel
400 g. hvedemel
100 g. fuldkornshvedemel
100 g. solsikkekerner
50g. hørfrø
50g. knækkede rugkerner
50g. gær eller et brev tørgær.
3spk. salt.
1 l. kærnemælk
1fl. hvidtøl
1 dl sirup
1 smule æblecidereddike
evt. kulør (hvis man vil have brødet lidt mørkere)
- Vej alle tørre ingrediensser op og bland dem godt.
- (Hvis du bruger tørgær, tilsættes det sammen med de tørre ingrediensser.)
- Tilsæt nu kærnemælk, hvidtøl, gær rørt op i en smule vand, sirup, æblecidereddike og evt. kulør.
- Rør GODT OG GRUNDIGT!
- Dæk skålen med en plastfilm og lad det hæve 2-3 timer.
- Fordel dejen i 2 forme, glat dejen og lad det hæve igen til dejen næsten når kanten.
- Prik brødene dybt med en strikkepind.
- Bages ved ca. 175 grader på nederste rille i ca. 2 timer.
- Tag dem ud af formen og dæk dem med 1 fugtigt viskestykke.
- Er nemmest at skære dagen efter ;o)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar