Kanelhveder
50 g. smør eller margarine
2½ dl. mælk
2 pk. gær
2 spk. sukker
½ tsk. groft salt
2 tsk. kanel
1 æg
450-500 g. hvedemel
- Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt mælken, lad det stå til det er lillefingervarmt.
- Rør gæren med sukker, salt og kanel.
- Tilsæt ægget, rør godt, tilsæt mælk og fedtstof og derefter melet.
- Ælt til dejen er blank.
- Lad den hæve i ca. ½ time.
- Form dejen til boller og stil dem tæt på en bageplade med bagepapir
- Lad dem efterhæve ca. 20 min. mens ovnen bliver varm.
- Bag hvederne midt i ovnen ved 200 C. i 15. min.
- Flækkes og ristes i ovnen ved 225 C. indtil de er gyldne, eller ristes på brødrister.
Krydret smør
100 g. smør
2 tsk. kanel
3 spk. rørsukker
- Rør det hele godt sammen, og smør det på hvederne i stedet for alm. smør.
- Stil det på køl, hvis ikke det skal bruges med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar