onsdag den 14. marts 2012

Kanelhveder med krydret smør

Kanel-hveder

Kanelhveder

50 g. smør eller margarine

2½ dl. mælk

2 pk. gær

2 spk. sukker

½ tsk. groft salt

2 tsk. kanel

1 æg

450-500 g. hvedemel

  • Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt mælken, lad det stå til det er lillefingervarmt.
  • Rør gæren med sukker, salt og kanel.
  • Tilsæt ægget, rør godt, tilsæt mælk og fedtstof og derefter melet.
  • Ælt til dejen er blank.
  • Lad den hæve i ca. ½ time.
  • Form dejen til boller og stil dem tæt på en bageplade med bagepapir
  • Lad dem efterhæve ca. 20 min. mens ovnen bliver varm.
  • Bag hvederne midt i ovnen ved 200 C. i 15. min.
  • Flækkes og ristes i ovnen ved 225 C. indtil de er gyldne, eller ristes på brødrister.

Krydret smør


100 g. smør

2 tsk. kanel

3 spk. rørsukker

  • Rør det hele godt sammen, og smør det på hvederne i stedet for alm. smør.
  • Stil det på køl, hvis ikke det skal bruges med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar