onsdag den 14. marts 2012

Store Bededags hveder

Hveder 009

75 g. smør eller margarine

3 dl. vand

50 g. gær

1 spk. sukker

½ tsk. groft salt

1-1½ tsk. kardemomme - alt efter smag og behag.

1 æg

ca 600 g. hvede mel.

  • Smelt smørret og hæld vandet derved, lad det køle til fingervarmt.
  • smuldrer gæren, tilsæt sukker, salt og kardemomme. Rør det hele godt sammen. Derefter tilsætter du ægget, og rører godt igen.
  • Tilsæt mel lidt efter lidt, og ælt det til dejen er blank.
  • Lad dejen hæve ca ½ time
  • Del dejen i 15 - 16 stykker, tril dem til boller og sæt dem tæt i en braddepande. evt. med bagepapir. Pensel dem med æg.
  • Nu kommer så det lidt omstændige, for at få hvederne til at blive luftige, skal du hæve dem over damp. Sæt bradepanden med hvederne på ovnristen på øverste rille i ovnen. Tag ovnens braddepande og sæt den på nederste rille. Put kogende vand i og luk ovndøren. Ovnen skal IKKE være tændt. Skift vandet ca. 3. gange med ca. 7. min. mellemrum. Så hvederne har efterhævet ialt ca. 20 min ved damp.
  • Tag dem nu forsigtigt ud af ovnen, og varm ovnen op til 200 C.
  • Bag hvederne på miderste rille i ca. 15 - 20 min.
  • Skæres igennem og ristes i ovnen med den overskårne side opad ved ca 225 C. til de er gyldne.
  • Kan også ristes på brødrister.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar