75 g. smør eller margarine
3 dl. vand
50 g. gær
1 spk. sukker
½ tsk. groft salt
1-1½ tsk. kardemomme - alt efter smag og behag.
1 æg
ca 600 g. hvede mel.
- Smelt smørret og hæld vandet derved, lad det køle til fingervarmt.
- smuldrer gæren, tilsæt sukker, salt og kardemomme. Rør det hele godt sammen. Derefter tilsætter du ægget, og rører godt igen.
- Tilsæt mel lidt efter lidt, og ælt det til dejen er blank.
- Lad dejen hæve ca ½ time
- Del dejen i 15 - 16 stykker, tril dem til boller og sæt dem tæt i en braddepande. evt. med bagepapir. Pensel dem med æg.
- Nu kommer så det lidt omstændige, for at få hvederne til at blive luftige, skal du hæve dem over damp. Sæt bradepanden med hvederne på ovnristen på øverste rille i ovnen. Tag ovnens braddepande og sæt den på nederste rille. Put kogende vand i og luk ovndøren. Ovnen skal IKKE være tændt. Skift vandet ca. 3. gange med ca. 7. min. mellemrum. Så hvederne har efterhævet ialt ca. 20 min ved damp.
- Tag dem nu forsigtigt ud af ovnen, og varm ovnen op til 200 C.
- Bag hvederne på miderste rille i ca. 15 - 20 min.
- Skæres igennem og ristes i ovnen med den overskårne side opad ved ca 225 C. til de er gyldne.
- Kan også ristes på brødrister.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar