onsdag den 14. marts 2012

Lyse lagkagebunde

Mange steder på nettet, er jeg stødt på denne opskrift, og TUSIND TAK til den, som i sin tid opfandt disse SUPER-LAGEKAGE-BUNDE

Portionen giver 2-3 bunde på 26-30 cm

6 æg
150g flormelis
100g hvedemel
100g maizena
1 1/2 tsk. bagepulver

  • Skil æggene så hviderne er for sig selv og blommerne er for sig selv.
  • Pisk æggehviderne stive i en ren og tør skål.
  • Pisk derefter, i en anden skål, æggeblommer og flormelis til massen er lys og luftig
  • Bland hvedemel, maizena og bagepulver sammen og pisk det hurtigt i æggemassen.
  • Pisk evt. 3 spsk af æggehviden i dejen, inden resten af hviderne forsigtigt vendes i massen så dejen bliver luftig.
  • Kom dejen i en springform med bagepapir i bunden og bag kagen ca. 15-20 min i en 200° forvarmet ovn. Hold øje med kagen og bliver den for mørk, kan den dækkes med alufolie.
  • Lad kagen afkøle på en rist før bagepapiret fjernes og den kan deles i 2-3 bunde.
  • Bundende kan også bages enkeltvis – så skal de have ca. 10 min ved 225°

Ingen kommentarer:

Send en kommentar