I dag kommer min søster og svoger på besøg, så jeg har været i køkkenet, for at bage en kage vi kan få til kaffen. Det er meningen, (hvis jeg når det), at den skal lægges sammen med orangechokoladecreme, og pyntes med fondant, så den ligner en mariehøne. Vejrguderne har jo ikke lige været med os på det sidste, så nu er det vist på tide at sige: “Marie Marie Marolle, flyv op til vor Herre, og be om godt vejr i morgen”.
Chokolade-orange-kage
200 g smør
200 g sukker
3 æg
reven skal af en appelsin
225 g hvedemel
50 g kakao
1½ tsk bagepulver
1½ tsk vanillesukker
1 dl appelsinsaft
1 dl mælk.
- Smør og sukker røres godt sammen, til det er lyst og luftigt.
- Rør æggene i ét ad gangen, rør godt ind imellem.
- Tilsæt reven appelsinskal og rør godt.
- Bland mel, kakao, bagepulver og vanillesukker.
- Sigt det og rør det i dejen sammen med appelsinsaft og mælk.
- Hæld dejen i en smurt raspdrysset springform.
- Bag kagen på nederste rille ved 175 C i ca 1 time. Mærk efter med en tandstik ell. lign.
- Lad kagen afkøle lidt i formen, før den tages ud og afkøles på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar