onsdag den 14. marts 2012

Hjemmelavet fondant

Jeg ved godt, at man kan købe færdig fondant til at overtrække sine kager med, men jeg kan meget bedre lide den man selv kan lave af skumfiduser og flormelis, så her kommer opskriften...

Ca. 250 g. hvide skumfiduser

Ca. 500 g. flormelis

Lidt olie og vand

Evt. pastafarve

  • Smør en skål godt med olie
  • Put skumfiduserne i, tilsæt lidt mere olie og stænk med vand.
  • Rør rundt, så du er sikker på at vand og olie er på alle skumfiduserne.
  • Smelt dem i micro-ovnen ca. 1-1½ min eller over vandbad.
  • Hvis du skal have hele portionen indfarvet i samme farve, er det nemmest at putte farvepastaen i nu. Ellers kan man ælte det i den færdige fondant.
  • Rør sigtet flormelis i lidt af gangen - rør godt.
  • (jeg plejer at bruge håndmixeren og dejkroge)
  • Når du ikke kan røre med dejkrogene længere, tager du det ud på bordet, og ælter mere flormelis i, indtil det begynder at virke "dejagtigt" - det må dog godt være lidt klistret.
  • Put nu den færdige fondant i en pose, luk og lad den hvile til næste dag.
  • Næste dag har fondanten "sat sig" og du kan udrulle den til overtræk til kager, eller lave blomster og andre figurer alt efter hvad du har lyst til.

Det er nemmest, hvis du bruger maizenamel, når du skal udrulle fondanten. 

Er den blevet "for tør/hård" kan du blødgøre den ved, at varme den et øjeblik i micro-ovnen.

001

Ingen kommentarer:

Send en kommentar