Sne, sne og atter sne, og de lover sne og snebyger, snefygning i radioen. Det kan vist kun blive dagen hvor opskriften hedder sneboller fra Gyldendals bagebog.
Sneboller ca. 20 stk.
75 gram smør
2½ dl vand
125 gram hvedemel
3 æg
ca ½ kg Svinefedt, palmin eller raffinol til kogning.
Smelt smørret i en gryde. Hæld vandet i og lad det koge op. Drys melet i og pisk blandingen kraftigt igennem, til den er tyk og slipper gryde og piskeris. Tag derefter gryden fra varmen.
Rør æggene i ét ad gangen, og rør godt mellem hvert.
Varm fedstoffet op i en gryde, til det begynder at syde omkring en tandstik..
Form dejen med en dessertske og sæt den som boller i det varme fedtstof. 4-5 stykker ad gangen.
Lad dem koge til de svulmer op og bliver gyldne, gennembagte og begynder at briste.
Man må her prøve sig frem. Er fedtstoffet for varmt hæver snebollerne ikke. Er det ikke tilstrækkeligt varm bliver de ikke gennembagte og lette.
Tag de bagte sneboller op med en gaffel eller strikkepind og læg dem på fedtsugende papir.
Serveres varme med syltetøj, og overdrysset med flormelis. De skal være helt hvide (deraf navnet)
GOD FORNØJELSE…. PAS PÅ DERUDE OG GOD 5. DECEMBER.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar