2. december og 1. søndag i advent….. En dag der her er dømt til afslapning og hygge. Derfor er dagens kalender-opskrift også noget, der “næsten” kan passe sig selv.
Hos os har vi i mange år haft den tradition, at vi den 1. og 23. december får risengrød.
I år har vi dog fraveget trationen lidt, da vi var til fødselsdag i går. Og måske mere vigtig, fordi den yngste ikke var hjemme i går, og hun er trods alt den i familien, der er mest tosset med Risengrød.
Men nu til sagen her kommer opskriften på
Risengrød i ovn (2-3 pers)
125 g grødris
½ tsk salt
1 liter mælk (let eller sødmælk)
Hvis du har en såkaldt Römertopf skal du have den lagt i blød i en times tid, før du laver risengrød i ovnen i den. Hvis du som jeg, har en “stegeso”, der mere minder om et smalt/højt ildfast fad med glaslåg, er det blot at gå igang.
Grødris, salt og mælk blandes i din stegeso eller dit ildfaste fad med låg.
Stegesoen sættes i KOLD ovn, som tændes på 130 C o
Så er det blot at lade det hele hygge sig i ovnen 2 - 2½ time, dog med en omrøring ca hver halve time.
VELBEKOMME OG GOD 1. SØNDAG I ADVENT.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar