Min dejlige gemal har fødselsdag i dag, og så er traditionen her hos os, at man får lov til at bestemme, hvad vi skal have til aftensmad og hvilken kage man vil have.
Da jeg spurgte ham her i morges, lød svarene promte: Flæskesteg og makronkage, så det får han…. ingen smalle steder der – heller ikke med opskriften.
Makron kage:
Dej:
250 g margerine og 250 g sukker røres blødt.
heri røres 6 æggeblommer, 4 tsk mandelessens og 2½ dl mælk ell. fløde.
Til sidst røres 350 g mel i, og dejen bredes ud i en braddepande.
Kagen bages ved 200o C på nederste rille i ca. 25 min.
Imens røres 6 æggehvider stive. De tilsættes 500 g. flormelis røres godt – ligesom til marengs. Derefter tilsættes 15 knuste tvebakker, og det hele bredes ud over den forbagte kage.
Kagen bages yderligere 10 min. ved samme temperatur og på nederste rille.
Min farmors opskrift anno 1972 lyder næsten ligeså, men kagen hedder Knold og Totkage...
SvarSletKært barn har mange navne.... og super god - det er den. Oves ynglingskage :o)
Slet