tirsdag den 24. april 2012

En kage til fødselaren

Min dejlige gemal har fødselsdag i dag, og så er traditionen her hos os, at man får lov til at bestemme, hvad vi skal have til aftensmad og hvilken kage man vil have.

Da jeg spurgte ham her i morges, lød svarene promte: Flæskesteg og makronkage, så det får han…. ingen smalle steder der – heller ikke med opskriften.

001

Makron kage:

Dej:

250 g margerine og 250 g sukker røres blødt.

heri røres 6 æggeblommer, 4 tsk mandelessens og 2½ dl mælk ell. fløde.

Til sidst røres 350 g mel i, og dejen bredes ud i en braddepande.

Kagen bages ved 200o C på nederste rille i ca. 25 min.

 

Imens røres 6 æggehvider  stive. De tilsættes 500 g. flormelis røres godt – ligesom til marengs. Derefter tilsættes 15 knuste tvebakker, og det hele bredes ud over den forbagte kage.

Kagen bages yderligere 10 min. ved samme temperatur og på nederste rille.

2 kommentarer:

  1. Min farmors opskrift anno 1972 lyder næsten ligeså, men kagen hedder Knold og Totkage...

    SvarSlet
    Svar
    1. Kært barn har mange navne.... og super god - det er den. Oves ynglingskage :o)

      Slet