Denne opskrift er bare super, og er fra “ Den store fødselsdags bagebog” fra Amo.
225 g smør eller margerine
460 g sukker
4 æg
5 stk. meget modne bananer
50 g havregryn
1 1/4 dl kærnemælk
½ tsk salt
2 tsk natron
2 tsk vaniliesukker
375 g hvedemel.
(Jeg tilsatte desuden 1 tsk bagepulver. Kagen kan også tilsættes 200 g. hakket chokolade)
- Blødgør fedtstoffet og rør det godt sammen med sukkeret
- Tilsæt æggene ét ad gangen
- Mos bananerne og kom dem i sammen med havregrynene
- Hæld kærmælken i.
- Bland mel, natron, vanliesukker, salt og (evt. bagepulver) sammen og rør det hele sammen til en ensartet dej.
- Kom dejen i en smurt bradepande 40x40 cm eller 2 smurte springforme eller 2 franskbrødsforme.
- Forvarm ovnen til 200o C og bag kagen i ca 35 min. Eller til der ikke hænger noget ved en tandstik eller kødnål, når man stikker i den.
- Lad kagen køle helt af inden den pyntes med smeltet chokolade eller glasur.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar