onsdag den 14. marts 2012

Banankage

banankage 001

Denne opskrift er bare super, og er fra “ Den store fødselsdags bagebog” fra Amo.

225 g smør eller margerine

460 g sukker

4 æg

5 stk. meget modne bananer

50 g havregryn

1 1/4 dl kærnemælk

½ tsk salt

2 tsk natron

2 tsk vaniliesukker

375 g hvedemel.

(Jeg tilsatte desuden 1 tsk bagepulver. Kagen kan også tilsættes 200 g. hakket chokolade)

  • Blødgør fedtstoffet og rør det godt sammen med sukkeret
  • Tilsæt æggene ét ad gangen
  • Mos bananerne og kom dem i sammen med havregrynene
  • Hæld kærmælken i.
  • Bland mel, natron, vanliesukker, salt og (evt. bagepulver) sammen og rør det hele sammen til en ensartet dej.
  • Kom dejen i en smurt bradepande 40x40 cm eller 2 smurte springforme eller 2 franskbrødsforme.
  • Forvarm ovnen til 200o C og bag kagen i ca 35 min. Eller til der ikke hænger noget ved en tandstik eller kødnål, når man stikker i den.
  • Lad kagen køle helt af inden den pyntes med smeltet chokolade eller glasur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar