onsdag den 14. marts 2012

Marias kage

Marias kage 001

180 g. blødt smør eller margarine

185 g. sukker

3 æg - sammenspiskede

165 g. sigtet hvedemel

1½ tsk. bagepulver

2 tsk vanillesukker

2 tsk revet citronskal - kan også udskiftes med appelsin eller lime.

  • Pisk fedtstof og sukker til det er lyst og cremet.
  • Tilsæt æg, lidt ad gangen og pisk grundigt.
  • Bland mel, bagepulver, vanillesukker og revet citronskal.
  • Vend det i dejen.
  • Hæld det i en foret eller smurt springform 18-20 cm i diameter, glat overfladen og drys evt. med sukker.
  • Bag kagen midt i ovnen ved 160 C i ca 1 time, eller til der ikke hænger noget ved en kødnål/tandstik når den stikkes ned i midten af kagen.
  • Hviler ca. 15 min, inden den tages ud af formen.
  • Kan smøres op med smørcreme og pyntes med fondant, som på billedet, eller blot drysses med flormelis og pyntes med revne citron- eller appelsinskaller.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar